تخته هوشمند یا برد هوشمند که از آنها تحت عنوان نمایشگر های تعاملی و تخته های تعاملی هم یاد می شود. یک تخت سفید رنگ است که مشابه وابت برد می باشد. با این تفاوت که تصویری که روی این نمایشگر وجود دارد توسط کاربر به صورت تعاملی می تواند تغییر کند. تخته های هوشمند امروز به عنوان یکی از ابزار های مهم معرفی و پرزنت محتواهای سازمانی و آموزشی به صورت گسترده در تمامی دنیا در حال استفاده می باشند.
تخته های هوشمند دارای دو نوع می باشند که:
در دسته اول از آنها، تصویر توسط یک یا چند پروژکتور روی وایت برد یا پرده سفید انداخته می شود و با کمک فریم لمسی محتوای داخل آن به صورت تعاملی قابل انتخاب می گردد. در این حالت شما نیاز به یک لپ تاپ جداگانه جهت اتصال به پروژکتور و مشکلات اتصال تجهیزات به یکدیگر را نیز دارید. همچنین در این حالت نیاز به تاریک شدن نور محیط به منظور مشاهده بهتر تصاویر روی تخته هوشمند وجود دارید.
نوع دوم تخته هوشمند عبارت است از یک نمایشگر یا ال سی دی تاچ که داخل آن یک کامپیوتر کامل قرار دارد که تصویر نه از روی پروژکتور بلکه داخل ال سی دی تاچ یا نمایشگر لمسی وجود دارد. این نمایشگر یک سیستم کامپیوتری کامل مانند all in one دارد که شما را از اتصال هر گونه لپ تاپ و سیستم های دیگر بی نیاز می کند و از آنچایی که اندازه صفحه نمایشگر می تواند در ابعاد بزرگتر مانند 55 اینچ یا حتی 85 اینچ نیز باشد لذا تصویری در مقیاس بزرگتر نیز در دسترس شما قرار دارد تا نمایش بهتری جهت مخاطبین ارائه شود. همچنین نیازی به کاهش نور محیط در زمان استفاده از این نوع از تخته های هوشمند نیست.
به این نوع از تخته هوشمند اصطلاحا تخته هوشمند دیجیتال نیز گفته می شود که این تکنولوژی امروزه بیشتر در کلاس های آموزشی و در اتاق مدیریت سازمان ها و اتاق های حرفه ای ورزشی یا استودیوهای پخش مورد استفاده قرار می گیرد.
و ده ها مزیت مهم دیگر که باعث شده است امروز استفاده از تکنولوژی برد هوشمند یا تخته هوشمند یکی از الزامات در فضاهای اداری و آموزشی تبدیل شود و اکثر سازمان ها ، مدارس و دانشگاهها از این تجهیزات استفاده نمایند.